Barion Pixel

Jak nakreslit psa?

Kreslení psa tužkou může být skvělou zábavou pro děti. S těmito lehkými 7 kroky vám ukážeme, jak snadno a zábavně vytvořit obrázek roztomilého psa, klidně i huskyho. Tento postup je ideální pro malé umělce, kteří chtějí rozvíjet své dovednosti a zároveň se bavit. Připravte si tužku a papír a pojďme společně krok za krokem objevit, jak na to.

1. Krok: Základní tvary

Začněte kreslením základních tvarů, které tvoří kostru vašeho psa. Ovál pro tělo a menší kruh pro hlavu jsou ideálním výchozím bodem. Tyto základní tvary vám pomohou určit proporce a pozici.

2. Krok: Kontury hlavy

Přidejte detaily hlavy vašeho psa, včetně uší, které mohou být nakresleny jako dva malé trojúhelníky nebo ovály, v závislosti na plemeni. Nakreslete také oválné oči, nos ve tvaru obráceného trojúhelníku a úsměv.

3. Krok: Tělo

Od hlavy se přesuňte k tělu vašeho psa. Přidejte čáry pro krk a nakreslete obrysy těla, které se mírně zužují k ocasu. Nezapomeňte na charakteristický tvar břicha a zadní části těla.

4. Krok: Nohy a tlapky

K tělu vašeho psa nyní přidejte čtyři nohy. Pro jednoduchost začněte s dvěma předními nohami, které vypadají jako dva dlouhé ovály, a poté přidejte zadní nohy, které jsou trochu širší a svalnatější. Nakreslete malé ovály na konci každé nohy pro tlapky.

5. Krok: Ocas

Nakreslete ocas, jehož tvar se bude lišit v závislosti na plemeni psa. Ocas může být dlouhý a štíhlý, krátký a chlupatý nebo dokonce zakroucený.

6. Krok: Detaily a textura srsti

Nyní, když máte základní obrys, přidejte do své kresby detaily, jako jsou čáry srsti, pro větší realističnost. Detaily obličeje, jako jsou oči, nos a ústa, by měly být zřetelnější. Přidejte také linie srsti pro texturu.

7. Krok: Vyčištění a dokončení

V posledním kroku použijte gumu k vyčištění nežádoucích čar a učiňte konečné úpravy své kresby. Můžete také přidat stínování pro větší hloubku a realističnost.

Závěr

Gratulujeme, právě jste se naučili, jak nakreslit psa v sedmi jednoduchých krocích! S praxí a trpělivostí můžete začít experimentovat s různými plemeny, pozicemi a výrazy, aby vaše kresby byly ještě věrnější a rozmanitější. Kreslení je o zábavě a učení, takže si užívejte každý moment tohoto kreativního procesu.

Pro Malora.cz napsal: Jakub Mach

Vyberte si stříbrné šperky: