Barion Pixel

Jak poznat pravé Rolex?

Rolex je synonymem pro luxus, kvalitu a přesnost. Jako jeden z nejvíce padělaných značkových produktů na světě, být schopen rozpoznat pravý Rolex od napodobeniny je klíčové pro každého sběratele nebo nadšence do hodinek. Ať už jste na trhu pro nákup nebo jen chcete ověřit pravost vašeho kusu, existují konkrétní znaky, které vám pomohou určit, zda je Rolex pravý. Tento průvodce vás krok za krokem provede základními metodami identifikace pravého Rolexu.

Důkladná vizuální inspekce

Pozorování detailů

Podívejte se na hodinky pod lupou a vyhledejte dokonalé zpracování, které je charakteristické pro Rolex. Zvláštní pozornost věnujte logu korunky, datu a písmům, které by měly být ostré a bez jakýchkoli nedokonalostí.

Sériová a modelová čísla

Zkoumání unikátních čísel

Pravé Rolex hodinky mají sériová a modelová čísla vyrytá velmi precizně a čitelně. Sériové číslo najdete mezi páskem a pouzdrem hodinek, modelové číslo na opačné straně. U padělků bývají tyto čísla často rozmazaná nebo vyryta nedbale.

Pohyb a funkce

Kontrola pohybu

Pohyb uvnitř pravých Rolex hodinek je vždy velmi přesný a tichý. Sekundová ručička se pohybuje plynule bez skoků, což je důležitý rozlišovací prvek od padělků, které často používají méně kvalitní pohyby.

Váha a materiál

Pocit váhy

Pravé Rolex hodinky jsou těžké, díky použití vysoce kvalitních materiálů jako je nerezová ocel, zlato a platinu. Padělky jsou často mnohem lehčí kvůli použití levnějších materiálů.

Vodotěsnost

Test vodotěsnosti

Rolex hodinky jsou známé svou vysokou vodotěsností. Zatímco doma nemůžete provádět hloubkové testy, pravé Rolex hodinky by měly snadno odolat běžnému kontaktu s vodou bez zamlžení nebo vniknutí vody dovnitř.

Závěr

Identifikace pravého Rolexu vyžaduje důkladnou kontrolu a pozornost k detailům. V případě jakýchkoli pochybností je nejlepším řešením konzultace s odborníkem nebo odeslání hodinek do autorizovaného servisního centra Rolex. Kvalita a dokonalost, kterou Rolex přináší, je těžké dokonale napodobit, a proto pozorná inspekce většinou odhalí padělek.

Pro Malora.cz napsal: Jakub Mach

Vyberte si stříbrné šperky: