Barion Pixel

Jak nakreslit jednorožce?

Kreslení jednorožce, této mytické bytosti symobilizující čistotu a kouzlo, může být vzrušujícím dobrodružstvím. Ať už jste začínající umělec nebo zkušený kreslíř hledající novou inspiraci, tento postup krok za krokem vás provede tvorbou vlastního jednorožce. S několika jednoduchými kroky a trochou trpělivosti můžete vytvořit kouzelného jednorožce, který oživí vaši představivost.

Základní tvar těla

Krok 1: Obrys těla

Začněte nakreslením jednoduchého oválu, který bude sloužit jako základ pro tělo jednorožce. Přidejte menší ovál na jednom konci pro hlavu a dvě linie pro krk, který spojí hlavu s tělem.

Přidání detailů hlavy

Krok 2: Kontury obličeje a rohu

Na menší ovál přidejte kontury obličeje. Nakreslete dva malé ovály pro oči a malý trojúhelník pro nos. Nezapomeňte přidat dlouhý, špičatý roh na vrchol hlavy - to je to, co dělá jednorožce opravdu jednorožcem!

Kreslení nohou a ocasu

Krok 3: Nohy

K oválu těla přidejte čtyři dlouhé, štíhlé obdélníky, které budou sloužit jako nohy. Na konci každé nohy přidejte malý ovál pro kopýtko.

Krok 4: Ocas

Zadní části těla přidejte dlouhý, zakřivený ocas. Můžete ho udělat bujným a plným, aby vypadal co nejkouzelněji.

Finalizace detailů

Krok 5: Přidání hřívy a dalších detailů

Na hlavě a krku jednorožce nakreslete dlouhé, vlnité linie pro hřívu. Můžete přidat i další detaily, jako jsou květiny nebo hvězdy, aby váš jednorožec vypadal ještě magičtěji. Nezapomeňte detailně propracovat oči, aby váš jednorožec ožil.

Závěr

Nyní máte krok za krokem návod, jak nakreslit jednorožce. Kreslení jednorožce je skvělou aktivitou pro rozvoj kreativity a představivosti. Nebojte se experimentovat s barvami a dalšími detaily, aby byl váš jednorožec opravdu unikátní. S trochou praxe a trpělivosti se stane kreslení jednorožců snadnou a zábavnou činností, kterou si zamilujete.

Pro Malora.cz napsal: Jakub Mach

Vyberte si stříbrné šperky: