Barion Pixel

Jak nakreslit veverku?

Veverky, se svými roztomilými tvářičkami a mrštnými tělíčky, jsou milovaným tématem pro kreslíře všech věkových kategorií. Ať už se snažíte zachytit jejich hravou povahu nebo prostě rozšiřujete své kreslící dovednosti, tento postup krok za krokem vám pomůže vytvořit vlastní obrázek veverky. Připravte si své kreslící nástroje a pusťte se do práce s tímto jednoduchým, ale efektivním průvodcem.

Vytvoření základního tvaru

Krok 1: Nakreslete obrys těla

Začněte s kreslením oválu pro tělo a přidávejte menší ovál nebo kruh pro hlavu. Tyto dva základní tvary poslouží jako základ pro vaši veverku.

Formování hlavy a obličeje

Krok 2: Detaily hlavy

K menšímu oválu přidejte detaily, jako jsou oči, nos a uši. Veverčí oči by měly být velké a výrazné, zatímco nos malý a roztomilý. Nezapomeňte na vysoké, špičaté uši.

Tělo a končetiny

Krok 3: Končetiny

Přidejte čtyři tenké nohy k oválu těla, s přihlédnutím k typickým pózám, ve kterých veverky bývají viděny, jako je sed na zadních nohách nebo skákání.

Přidání ocasu

Krok 4: Nakreslete bujný ocas

Ocas je jednou z nejvýraznějších rysů veverky. Nakreslete dlouhý, zakřivený tvar, který se rozšiřuje směrem ven a přidejte linie pro zobrazení chlupaté textury.

Finální detaily a zdokonalení

Krok 5: Přidání finálních detailů

Nakonec přidejte další detaily, jako jsou chlupy, textura srsti a možná nějaké prostředí, například větev, na které veverka sedí. Tím dodáte své kresbě více života a realismu.

Závěr

Kreslení veverky může být skvělým způsobem, jak procvičit kreslení zvířat a přírody. S touto jednoduchou krok za krokem metodou můžete vytvořit roztomilou veverku s vlastními jedinečnými detaily a charakterem. Nebojte se experimentovat s různými pozicemi, výrazy a doplňky, abyste vaší veverce udělali vlastní. Veselé kreslení!

Pro Malora.cz napsal: Jakub Mach

 

Vyberte si stříbrné šperky: