Barion Pixel

Jak nakreslit zajíce?

Naučit se kreslit zajíce může být zábavný a obohacující zážitek, ať už jste začátečník nebo pokročilý kreslíř. Zajíci, s jejich dlouhými ušima a rychlými skoky, představují půvabnou výzvu pro jakéhokoliv umělce. Tento postup krok za krokem vám ukáže, jak snadno nakreslit roztomilého zajíce, od jednoduchých tvarů až po finální detaily. Připravte si své tužky a papír, a pojďme společně krok za krokem oživit na papíře tohoto lesního obyvatele.

Základní obrys

Krok 1: Nakreslete základní tvary

Začněte kreslením oválu pro tělo zajíce a menšího oválu nebo kruhu pro hlavu. Přidejte dlouhé, tenké ovály pro uši a dvě malé čáry pro zadní nohy.

Formování obličeje

Krok 2: Detaily obličeje

Uprostřed menšího oválu nakreslete oči, nos ve tvaru obráceného trojúhelníku a dlouhé tenké linie pro knírek. Nezapomeňte přidat malý úsměv na obličej zajíce.

Tělo a nohy

Krok 3: Kreslení těla a nohou

Z precizněji definujte tělo a přidejte detaily pro přední a zadní nohy. Zajíci mají silné zadní nohy, takže nezapomeňte zdůraznit jejich robustnost.

Přidání uší a ocasu

Krok 4: Uši a ocas

Detailněji nakreslete uši, přidávající uvnitř linie pro vnitřní strukturu. Na zadní části těla přidejte malý ovál nebo obláček pro zobrazení chlupatého ocasu.

Finalizace a zdokonalení

Krok 5: Finální úpravy a textura srsti

Přidejte finální detaily, jako jsou textura srsti a stínování, pro dodání vašemu zajíci realistického vzhledu. Použijte jemné linie pro zobrazení chlupů a stíny, aby váš zajíc vypadal trojrozměrně.

Závěr

Gratulujeme, právě jste dokončili svého zajíce! Kreslení zajíce může být skvělým způsobem, jak procvičit vaše kreslící dovednosti a přidat do vaší sbírky další krásný obrázek. Nezapomeňte experimentovat s různými pózami, výrazy a případně přidat nějaké pozadí, aby vaše scéna ožila. Veselé kreslení!

Pro Malora.cz napsal: Jakub Mach

 

Vyberte si stříbrné šperky: