Barion Pixel

Jak správně sundat fólii z tetování a podpořit jeho hojení?

Správné odstranění fólie z nového tetování je klíčovým krokem pro zajištění správného hojení a ochrany před infekcí. Fólie, která je umístěna na tetování po jeho dokončení, slouží jako bariéra proti bakteriím a pomáhá udržet oblast čistou. Tento článek vám poskytne podrobný návod, jak bezpečně sundat fólii, aniž byste poškodili své nové umělecké dílo na těle.

Příprava na odstranění fólie

Co budete potřebovat

  • Čisté ruce
  • Mírné antibakteriální mýdlo
  • Čistá voda
  • Jemný hadřík nebo papírový ručník

Důležitost čistoty

Před odstraněním fólie je zásadní, abyste si důkladně umyli ruce, aby se zabránilo přenosu bakterií na citlivou oblast tetování.

Krok za krokem: Odstranění fólie

Kdy fólii sundat

Obvykle se doporučuje nechat fólii na tetování alespoň několik hodin až 24 hodin po jeho dokončení, dle pokynů vašeho tatéra.

Postup odstranění

  1. Jemné odstranění: Pomalu a opatrně začněte odstraňovat fólii od jednoho rohu. Pokud je fólie přilepená k pokožce, můžete použít trochu čisté vody pro její uvolnění.
  2. Vyhněte se natáhnutí kůže: Během odstraňování fólie se snažte držet kůži stabilní a vyhněte se jejímu nadměrnému natáhnutí, aby nedošlo k poškození tetování.

Péče po odstranění fólie

Čištění tetování

  1. Jemné umytí: Použijte malé množství mírného antibakteriálního mýdla a vlažné vody pro jemné očištění oblasti tetování. Vyhněte se použití houbiček nebo příliš drsného tření.
  2. Sušení: Tetování jemně osušte papírovým ručníkem nebo nechte volně uschnout. Vyhněte se použití látkových ručníků, které mohou zanechat vlákna na tetování.

Hydratace a další péče

Po čištění aplikujte na tetování tenkou vrstvu hydratačního krému nebo speciálního přípravku na péči o tetování, aby se podpořilo jeho hojení.

Závěr

Odstranění fólie z tetování je jednoduchý proces, který hraje důležitou roli v procesu hojení. Důležité je postupovat opatrně a podle doporučení vašeho tatéra. Správná péče o tetování v prvních dnech po jeho aplikaci je klíčová pro dosažení nejlepšího možného výsledku a zdraví vaší pokožky.

Pro Malora.cz napsal: Jakub Mach

 

Vyberte si stříbrné šperky: