Barion Pixel

Jak sundat akrylové nehty doma bez acetonu?

Odstranění akrylových nehtů může být náročný proces, zvláště pokud chcete předejít použití acetonu, který může být pro některé lidi příliš agresivní nebo vysušující. Naštěstí existují alternativní metody, jak akrylové nehty odstranit bezpečně a šetrně, aniž byste museli sáhnout po acetonu. Tento článek vás provede několika osvědčenými technikami, jak sundat akrylové nehty doma, používající běžně dostupné materiály.

Použití teplé vody a oleje

Krok 1: Příprava roztoku

Jednou z nejjemnějších metod odstranění akrylových nehtů je použití kombinace teplé vody a oleje. Tato metoda vyžaduje:

  • Teplou vodu (nikoli horkou, aby nedošlo k popálení)
  • Olivový olej nebo jakýkoli jiný přírodní olej
  • Misku pro namáčení nehtů

Krok 2: Namáčení nehtů

Smíchejte teplou vodu s několika lžícemi oleje ve misku a namočte do ní prsty po dobu 20-30 minut. Teplo a olej pomáhají změkčit akryl, což usnadňuje jeho odstranění.

Použití zubní nitě

Krok 1: Najděte pomocníka

Pro tuto metodu budete potřebovat pomocníka, protože manipulace se zubní nití vyžaduje určitou zručnost a přesnost. Použití zubní nitě je účinné pro odstranění akrylu zejména u nehtů, které již jsou částečně odlepené.

Krok 2: Jemné odstranění

Pomocí zubní nitě pečlivě zasunuté pod akrylovou vrstvu nehtu vaše pomocník jemně "piluje" neht, postupně odstraňuje akrylový materiál. Tento postup vyžaduje opatrnost, aby nedošlo k poškození přírodního nehtu.

Péče o nehty po odstranění

Hydratace a výživa

Po odstranění akrylových nehtů je důležité zaměřit se na regeneraci a hydrataci. Použijte výživný olej na nehty a krém na ruce, abyste podpořili regeneraci přírodního nehtu a kůže.

Posílení nehtů

K regeneraci nehtů doporučujeme používat produkty s keratinem nebo biotinem, které pomáhají obnovit pevnost a zdraví nehtů po odstranění akrylu.

Závěr

Odstranění akrylových nehtů doma bez použití acetonu je možné, vyžaduje to však trpělivost a jemný přístup. Ať už zvolíte metodu namáčení v teplé vodě s olejem nebo použití zubní nitě, vždy pamatujte na následnou péči o nehty, abyste podpořili jejich regeneraci a zdraví.

Pro Malora.cz napsal: Jakub Mach

Vyberte si stříbrné šperky: