Barion Pixel

Jak oddálit menstruaci?

Existují situace, kdy ženy mohou chtít nebo potřebovat oddálit svou menstruaci, například kvůli důležité události, sportovní soutěži, nebo dovolené. I když je menstruační cyklus přirozený proces, moderní medicína nabízí několik bezpečných možností, jak menstruaci oddálit. Důležité je mít na paměti, že jakékoli zásahy do menstruačního cyklu by měly být vždy konzultovány s lékařem nebo gynekologem, aby se zajistila jejich bezpečnost a vhodnost pro vaše zdraví.

Hormonální antikoncepce

Použití kombinované hormonální antikoncepce

Jednou z nejběžnějších metod pro oddálení menstruace je nepřerušované užívání kombinované hormonální antikoncepce. To znamená přeskočení tabletek, které jsou určeny k vyvolání menstruačního krvácení.

Progestinové tablety

Krátkodobé užívání

Další možností je použití progestinových tablet, které lze začít užívat několik dní před očekávaným začátkem menstruace a pokračovat v jejich užívání až do doby, kdy je vhodné, aby menstruace začala.

Lékařská konzultace

Nezbytný krok

Před rozhodnutím pro jakoukoli metodu je nezbytné konzultovat s lékařem, který vám může doporučit nejlepší postup podle vašeho zdravotního stavu a potřeb.

Závěr

Oddálení menstruace je možné, ale mělo by být prováděno opatrně a pod lékařským dohledem. Informace a poradenství od zdravotnického profesionála vám pomohou najít nejlepší řešení pro vaši situaci a zdraví.

Pro Malora.cz napsal: Jakub Mach

Vyberte si stříbrné šperky: