Barion Pixel

Jak sundat umělé nehty doma bez acetonu?

Odstranění umělých nehtů může být výzvou, obzvláště pokud se snažíte vyhnout použití acetonu. Aceton je sice efektivní, ale může být příliš agresivní pro citlivou pokožku a přírodní nehty. Naštěstí existují šetrnější metody, jak se doma bezpečně zbavit umělých nehtů, aniž byste museli sáhnout po silných chemikáliích. V tomto článku se dozvíte, jak umělé nehty sundat s minimálním poškozením vašich přírodních nehtů a okolní pokožky.

Příprava je klíčová

Co budete potřebovat

  • Teplou vodu
  • Mýdlo nebo jemný čisticí prostředek
  • Olej (olivový nebo kokosový)
  • Dřevěnou paličku nebo oranžovou tyčinku
  • Pilník na nehty

Přípravné kroky

Než začnete s odstraňováním umělých nehtů, je důležité vaše ruce řádně připravit. Umývání rukou teplou vodou s mýdlem nebo jemným čisticím prostředkem může pomoci změkčit nehty a usnadnit jejich odstranění.

Metody odstranění

Metoda teplé vody

  1. Namáčení: Naplňte misku teplou vodou a přidejte několik kapek oleje. Ponořte ruce do vody na 20-30 minut. Teplá voda a olej pomohou změkčit lepidlo, což usnadní odstranění umělých nehtů.
  2. Odstranění nehtů: Použijte dřevěnou paličku nebo oranžovou tyčinku k jemnému odstranění umělých nehtů. Začněte u okraje nehtu a opatrně pracujte směrem k jeho středu.

Použití oleje

Pokud teplá voda sama o sobě není dostatečná, můžete zkusit použít více oleje.

  1. Aplikace oleje: Na umělé nehty a okolí aplikujte hojně olivový nebo kokosový olej.
  2. Odstranění: Po několikaminutovém působení oleje opět zkuste nehty jemně odlepit pomocí dřevěné paličky nebo oranžové tyčinky.

Po odstranění

Péče o přírodní nehty

Po odstranění umělých nehtů je důležité pečovat o přírodní nehty, aby se zotavily a byly silné a zdravé.

  • Pilování: Jemně upravte tvar a hladkost přírodních nehtů pilníkem.
  • Hydratace: Aplikujte výživný olej na nehty a kutikuly, aby se podpořila hydratace a regenerace.

Závěr

Odstranění umělých nehtů doma bez použití acetonu je možné, vyžaduje si to však trpělivost a šetrný přístup. Příprava, správná metoda a následná péče o přírodní nehty jsou klíčové k dosažení nejlepších výsledků. S těmito tipy a triky můžete bezpečně odstranit umělé nehty a udržet vaše přírodní nehty v nejlepší možné kondici.

Pro Malora.cz napsal: Jakub Mach

 

Vyberte si stříbrné šperky: