Barion Pixel

Jak sundat umělé řasy bezpečně doma?

Sundávání umělých řas doma může být intimnídající úkol, zejména pro ty, kteří chtějí zachovat zdraví a krásu svých přírodních řas. Ať už se jedná o párty, speciální příležitost, nebo jen o zkoušku nového vzhledu, umělé řasy mohou být skvělým způsobem, jak zdůraznit vaše oči. Nicméně, jejich šetrné odstranění je klíčové pro prevenci poškození vašich přírodních řas a okolní pokožky. Tento článek vám nabídne jednoduché a efektivní kroky, jak bezpečně sundat umělé řasy bez použití drsných chemikálií.

Správná příprava je základ

Co budete potřebovat

Připravte si předem všechny potřebné materiály:

  • Odlíčovací přípravek na oční make-up bez oleje nebo speciální odstraňovač pro umělé řasy
  • Bavlněné tampóny nebo vatové tampony
  • Pinzeta
  • Čistý vatový tampon nebo měkký hadřík

Příprava pokožky

Jemně si očistěte obličej a odstraňte veškerý make-up z obličeje, kromě oblasti kolem očí, kde jsou umělé řasy připevněny.

Bezpečné odstranění umělých řas

Použití odlíčovacího přípravku

  1. Navlhčení tampónu: Navlhčete bavlněný tampón nebo vatový tampon v odlíčovacím přípravku.
  2. Aplikace: Jemně přitlačte tampón na víčko u kořínků umělých řas a nechte působit několik sekund. To pomůže rozpustit lepidlo.
  3. Odstranění řas: Jemně stáhněte umělé řasy od vnějšího koutku oka k vnitřnímu. Pokud řasy nepustí snadno, opakujte proces namáčení.

Použití pinzety

Pro odstranění zbývajících zbytků lepidla můžete použít pinzetu. Buďte však velmi opatrní, abyste si neublížili na očním víčku nebo nepoškodili přírodní řasy.

Péče o oči a řasy po odstranění

Hydratace a regenerace

Po odstranění umělých řas je důležité ošetřit oblast očí a přírodní řasy, aby se předešlo podráždění a podpořila jejich regenerace.

  • Hydratační krém: Aplikujte jemný oční krém nebo sérum, které pomáhá hydratovat a regenerovat kůži.
  • Sérum na řasy: Použití séra na řasy může pomoci posílit a podpořit růst přírodních řas po odstranění umělých.

Závěr

Odstranění umělých řas doma je jednoduchý proces, pokud víte, jak na to. Klíčem je být jemný a trpělivý, aby nedošlo k poškození vašich přírodních řas nebo pokožky. S náležitou péčí a správnými nástroji je možné umělé řasy bezpečně odstranit, zatímco zachováte zdraví a krásu vašich přírodních řas.

Pro Malora.cz napsal: Jakub Mach

 

Vyberte si stříbrné šperky: