Barion Pixel

Jak upéct kachnu?

Pečení kachny může znít jako náročný úkol, ale s pravým postupem a pár triky se může stát jednoduchým a příjemným procesem, který zvládne každý. Kachna, známá pro svou bohatou chuť a šťavnaté maso s křupavou kůrčičkou, je výjimečná pochoutka, ideální pro sváteční stolování nebo speciální příležitosti. V tomto článku vám poskytneme podrobný návod, jak upéct kachnu, aby byla dokonale šťavnatá uvnitř s perfektně křupavou kůží.

Příprava kachny

Očista a příprava

Začněte důkladným omytím kachny pod studenou vodou a odstraněním veškerých zbytků peří. Nezapomeňte vyjmout vnitřnosti a kachnu důkladně osušte.

Marinování

Klíč k bohaté chuti

Marinování kachny před pečením pomůže přidat hloubku chuti. Použijte směs bylinek, soli, pepře a oleje, abyste kachnu natřeli a nechali ji marinovat několik hodin nebo přes noc v chladničce.

Pečení kachny

Správná teplota a čas

Pečte kachnu v předehřáté troubě na 180°C. Začněte pečením na prsíčka dolů, aby se tuk mohl vytopit, a poté kachnu otočte, aby se kůže krásně zazlátnula a stala se křupavou.

Vytváření křupavé kůže

Tajemství dokonalosti

Pro dosažení křupavé kůže je klíčové během pečení kachnu několikrát potřít vlastní šťávou. Toto zajistí, že kůže bude na konci pečení křupavá, ale maso zůstane šťavnaté.

Odpočinek maso

Důležitý krok před podáváním

Po upečení nechte kachnu před krájením odpočinout alespoň 10 minut. Tím se zajistí, že maso bude šťavnaté a chuťově bohaté.

Závěr

Pečení kachny nemusí být komplikované. S touto jednoduchou metodou a několika klíčovými kroky můžete připravit dokonalou kachnu, která oslní vaše hosty a zlepší každou speciální příležitost. Stačí jen trochu trpělivosti a lásky k vaření, a můžete si vychutnat šťavnaté maso s dokonale křupavou kůží.

Pro Malora.cz napsal: Jakub Mach

Vyberte si stříbrné šperky: